Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip van Jet: flammkuchen met pulled chicken

Foodjournalist Jet van Nieuwkerk gaat in Jet eet mee, haar nieuwe tv-programma in samenwerking met Coca-Cola, koken en kletsen bij mensen thuis. Ze deelt haar favo recepten uit het programma met Culy. Flammkuchen met pulled chicken klinkt misschien niet eenvoudig, maar het maken ervan is een fluitje van een cent!

flammkuchen Jet Coca-Cola
Bron: Coca-Cola

We mogen nog even genieten van de (na)zomer en duimen hard dat we nog een flink aantal keren kunnen picknicken in het park of barbecueën in de tuin. Want van buiten eten, krijgen wij nooit genoeg. De buitenlucht en het liefst nog wat zonnestralen op je snoet geven toch altijd een instant vakantiegevoel.

Makkelijk en snel

Deze zomer is Jet het land doorgereisd om de lekkerste BBQ- en pizzarecepten te maken met de leukste groepen mensen. Ingewikkeld hoeft zo’n buitenmaaltijd niet te zijn, dat bewijzen de recepten wel die ze met ons deelt. Rol kant-en-klaar flammkuchendeeg uit op de bakplaat, beleg het met tomaat, mozzarella, de zelfgemaakte pulled chicken en met barbecuesaus, rode ui en paprika. Enjoy!

Zo maak je de flammkuchen

Verwarm de oven voor op 220C. Breng 300 ml water aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilet erin. Laat tegen de kook aan in circa 15 minuten gaar worden. Haal uit het kookvocht en laat iets afkoelen.

Rol intussen het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus en bestrooi met de kaas. Snijd de puntpaprika in ringen en verdeel over de pizza. Bak de flammkuchen in circa 12 minuten af in de oven.

Trek de kip uit elkaar met je handen of met twee vorken en meng het vlees met de bbq-saus. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verdeel de ui en de pulled chicken over de flammkuchen.

Tip van Jet: Garneer het gerecht met verse oregano. Dan ruikt en proeft alles nog net een beetje meer naar de zomer.

Jet eet mee op tv

De eerste aflevering van Jet eet mee, een tv-programma gemaakt in samenwerking met Coca-Cola, is 1 september te zien op NET 5. Jet toert in de – in totaal zes – afleveringen door het land. Ze schuift aan bij vrienden, families en sportclubs voor een maaltijd en een goed gesprek. Je kunt de afleveringen hier bekijken.

In samenwerking met Coca-Cola

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.