Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Kikkererwtenburger van de bbq in klassieke hamburgerstijl

Vega burgers saai en smakeloos? Niet met Culy’s kikkererwtenburger van de bbq! Je maakt ‘m heel eenvoudig in de keukenmachine, daarna krijgt ‘ie smakelijke grillstrepen op de barbecue. We maken onze vega burger verder af in klassieke hamburgerstijl: met kaas, tomaat, augurk én natuurlijk een flinke dot ketchup.

Het geheim van een goede (vega) hamburger zit ‘m niet alleen in een smaakvolle burger, maar ook in de juiste toppings. Een klassiek hamburgerbroodje, sla, tomaat, augurk, Heinz tomatenketchup, mosterd en voor wie wil een handje gebakken uitjes: wij vinden dat burgerperfectie.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Kikkererwtenburger van de bbq

Een uur van tevoren: de kikkererwtenburgers

Maak eerst alles klaar voor de kikkererwtenburgers. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de rode ui en de knoflook toe aan de keukenmachine.

Voeg het paprikapoeder, koriander, geraspte citroenschil, bloem en paneermeel toe aan het mengel en pulseer dit tot alles gemengd is. Voeg daarna de mais en de peterselie toe en pulseer kort, zodat het een grof mengsel vormt. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel in vier gelijke delen en vorm tot burgers. Leg de zelfgemaakte burgers vervolgens minimaal een uur in de koelkast.

Op de barbecue!

Steek je barbecue aan en leg de kikkererwtenburgers op het hete rooster. Laat 5 à 8 minuten garen, tot beide kanten mooi gegaard zijn.

Zijn je kikkererwtenburgers bijna klaar? Toast in de laatste minuten ook de broodjes op het rooster. Snijd de broodjes open en besmeer met wat olijfolie. Leg die met de snijkant kort op het barbecuerooster en toast ze goudbruin. Let op: dit kan hard gaan, dus blijf erbij.

Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de sla, de kikkererwtenburgers, de kaas, tomaat, augurk en een flinke dot Heinz Tomato Ketchup. Besmeer de bovenste helften van de broodjes aan de snijkant met wat mosterd. Strooi de gebakken uitjes over elke kikkererwtenburger en leg de bovenkanten op de broodjes.

Heinz Tomato Ketchup
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy
Kikkererwtenburger met Heinz ketchup
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.