Redactie
Redactie Gesponsord 7 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Homemade volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm

Deze homemade volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm zijn absolute winnaars op de kersttafel. Een perfect hapje tijdens de feestdagen!

Wicker basket breadstick rye ears on sacking background.Brood staat bij ons niet alleen op het menu als een onderlegger voor beleg, zoals een flinke lik roomboter of smakelijke vleeswaren. Het is juist bij uitstek ook een ideaal ingrediënt om mee te koken! En dat doen we dan ook volop deze feestdagen.

Hoe zit het nu eigenlijk met de gezondheid van brood?

In Nederland hebben we een rijke broodcultuur. We smullen er dagelijks van op verschillende momenten. Maar doen we daar eigenlijk wel goed aan? Is brood ook echt zo goed voor je als ze zeggen?

Wij vroegen het aan David de Bruijn van Brood.net; dé website over brood in Nederland.

“Naast de heerlijke smaak en veelzijdigheid van brood, past brood ook nog eens uitstekend in een gezond voedingspatroon! Brood biedt namelijk een mooie combinatie van energie, vitamines, mineralen en vezels. Zeker als je bruinbrood of volkorenbrood eet. In volkorenbrood zitten de meeste goede voedingsstoffen omdat dat gemaakt is van volkorenmeel, de hele vermalen graankorrel.

Let bij het kopen van brood niet op de kleur als je voor gezond gaat. Het ezelsbruggetje ‘hoe bruiner, hoe gezonder’ gaat echt niet meer op.
Wat wél wat zegt over de gezondheid van brood is de hoeveelheid volkorenmeel die gebruikt is. Hoe meer volkorenmeel gebruikt is in het brood, hoe meer voedingsstoffen. Het maakt daarbij niet zoveel uit van welk graan het brood gemaakt is. Ook het gebruik van gist of desem zal geen verschil maken in voedingswaarden.

In Nederland is volkorenbrood altijd helemaal gemaakt van volkorenmeel. Dat is zelfs vastgelegd in de wet, in tegenstelling tot andere volkorenproducten. Dus wat je ook doet, volkoren is altijd goed!”

Je kunt zoveel meer met brood dan het alleen beleggen. We inspireren je op Culy graag via een drieluik met lekkere kerstrecepten. In dit artikel lees je hoe je een lekkere soep maakt, maar lees ook onze andere twee fijne recepten: een heerlijke kerst amuse van crème brulée van gesmolten epoisse op speltbrood en brood-appeltaartjes als dessert.

Organic Homemade Whole Wheat Bread Ready to Eat

Zo maak je de volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm

Maak je favoriete guacamole (bijvoorbeeld van dit recept).

Rooster een paar sneetjes volkoren brood. Steek of snijd vormpjes uit het geroosterde brood. Snijd ondertussen een moot rauwe zalm in kleine blokjes en besmeer de toastjes met een lepeltje guacamole.

Beleg met de rauwe zalm, besprenkel met een paar druppels citroensap en top met een takje dille. Serveer direct!

volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm
Culy

Meer inspirerende broodrecepten?

Na deze lekkere toastjes trek gekregen in meer recepten met brood? Snappen we helemaal. Op Brood.net vind je nog veel meer heerlijke recepten met brood in de hoofdrol.

Daarnaast lees je daar mooie verhalen over de geschiedenis van brood, worden de verschillende soorten uitgelegd én handige weetjes uit de doeken gedaan.

In samenwerking met Brood.net

In samenwerking met Brood.net

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.