Shirma’s coconut shrimps met cajun coconut butter corn
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F24Kitchen_ShirmasSoulFood_CajunCoconutButterCornKokosrijstCoconutShrimp003.jpg)
In Shirma’s Soul Food schittert Shirma Rouse op het scherm van de 24Kitchen-kijkers. Vol enthousiasme deelt de cooking queen elke werkdag om 18u haar favoriete Caraïbische gerechten: van fried chicken tot profiteroles en cornbread. Wij mogen haar recept voor coconut shrimps met cajun coconut butter corn met je delen.
Tip van Shirma: “Voor de extra crunchy coconut shrimps gebruik ik bier en bakpoeder in het beslag. Zowel bakpoeder als bier hebben koolzuurgas als ingrediënt. Hierdoor wordt het beslag extra luchtig. De gist in het bier versterkt dit effect. Juist deze luchtigheid van het beslag wordt extra krokant in de frituur.”
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F24Kitchen_ShirmasSoulFood_CajunCoconutButterCornKokosrijstCoconutShrimp002.jpg)
Coconut shrimp met cajun coconut butter corn
Voor de coconut shrimps:
- Verhit een koekenpan of gietijzeren pan met olie tot 175 °C. Zorg dat er genoeg olie in de pan zit zodat de garnalen straks ondergedompeld zijn.
- Doe bakpoeder, knoflook, zout, zwarte peper, uienpoeder, cayennepeper, ei en het bier samen in een kom. Meng goed door. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag.
- Meng in een andere kom kokosrasp en paneermeel met elkaar.
- Haal de garnalen eerst door het beslag en daarna door het paneermeel-mengsel. Druk goed aan en leg op een bakplaat.
- Frituur de gepaneerde garnalen in zo’n 2 tot 3 minuten goudbruin.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F24Kitchen_ShirmasSoulFood_CG3A2394.jpg)
Voor de cajun coconut butter corn:
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Smelt de boter in een steelpan. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze.
- Voeg daarna de cajun-kruiden, zwarte-peperpoeder, cayennepoeder en gerookt-paprikapoeder toe en bak deze even mee.
- Voeg hierna kokosmelk toe en roer het geheel goed door.
- Snijd de maïskolven in 5 à 6 stukken en voeg aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 20 minuten zonder deksel koken.
- Verlaag het vuur, voeg de kokosrasp toe, houd 1 tbsp over voor de garnering en doe een deksel op de pan. Laat de maïs ongeveer 30 minuten garen tot de maïs zacht is.
- Hak de koriander fijn en garneer de maïs met de koriander en de geraspte kokos.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F24Kitchen_ShirmasSoulFood_CajunCoconutButterCornKokosrijstCoconutShrimp003.jpg)
Shirma’s Soul Food is elke werkdag om 18:00 te zien op 24Kitchen (kanaal 24).