Redactie
Redactie Partnerbijdrage 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze smartphone is een droom voor foodfotografen

Foto’s maken van eten is MOEILIJK! Op de een of andere manier krijg jij het maar niet voor elkaar om je gerecht ‘lekker’ op de foto te zetten. Toen we jullie een tijdje geleden via Instagram vroegen naar jullie prangende fotovragen, zijn we aan de slag gegaan. 

Vraag 1

Op mijn foto’s ziet het eten er nooit zo lekker uit als in het echt. Hebben jullie tips?

Herkenbaar. Kleuren worden dof en de focus is nooit precies goed. De Galaxy S20 beschikt over een ‘Food’-modus. Eten fotograferen was nog nooit zo makkelijk, want jouw telefoon ziet precies waar het eten ligt en waar de focus dus op moet liggen. Geen moeilijk gedoe met belichting, of bijzondere hoeken. Gewoon een foto nemen en klaar. Wat het trouwens altijd leuk doet op de foto, is wat garnituur!

Vraag 2

Ik wil een action shot maken tijdens het eten. Hoe doe ik dat? 

Een stukje sushi van een bord pakken, een glas wijn inschenken of een grote marshmallow in je mond proppen… het zijn momentjes die ‘bewegend’ net een stukkie leuker zijn. Houd tijdens de gebeurtenis de opnameknop van de Galaxy S20 ingedrukt en gebruik de ‘Single Take’-stand. Dan krijg je na zo’n tien seconden namelijk allerlei opties en kun je achteraf kiezen.

Vraag 3

Welke truc werkt áltijd?

Een lastige vraag met een vrij simpel antwoord: kleur! Wat er ook op je bord ligt, het gebruik van verschillende kleuren en vrolijke noten brengt je foto tot leven.

Vraag 4

Ik wil dat één item echt uit de foto springt. Hoe doe ik dat?

Als je één bepaald item echt uit de foto wil laten springen, dan doe je dat met de functie ‘Live Focus’. Je tikt op het object of de ruimte die jij wilt uitlichten en je Galaxy S20 doet de rest. De achtergrond vervaagt en de aandacht gaat volledig naar het item dat scherp op de foto staat.

Op withgalaxy.nl ontdek je nog veel meer tips voor het maken van toffe content met je smartphone!

In samenwerking met Samsung

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Deze smartphone is een droom voor foodfotografen
Sluiten