Redactie
Redactie Partnerbijdrage 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Bananenbrood met hagelslag: een vertrouwd lekkere verrassing op Moederdag

Droog brood met een paar stukjes chocoladehagel, compleet verkruimeld beschuit met gestampte muisjes en een mok bruine drab die moet doorgaan voor koffie. Gelukkig allemaal gemaakt met héél veel liefde. Weet je nog hoe trots je jouw moeder haar moederdagontbijtje bracht? Omdat jullie het dit jaar waarschijnlijk niet samen kunnen vieren, is het belangrijker dan ooit om haar te laten weten dat je om haar geeft.

En hoe doe je dat nu beter dan door – net als vroeger – zelf de keuken in te duiken en iets lekkers voor je moeder klaar te maken? Dit bananenbrood geef je een persoonlijke touch door er chocoladehagel van De Ruijter aan toe te voegen. Wedden dat ze bij iedere hap herinneringen ophaalt – en uiteraard jouw verbeterde kookkunsten prijst?

Mooi inpakken, lief kaartje erbij en in een tasje aan de voordeur: kind kan de was doen. Over kinderen gesproken… als jíj eens verrast wilt worden, kun je heel subtiel wat hints droppen. Laat deze pagina ‘per ongeluk’ open staan, of tag jouw ontbijtmaker in onze post op Instagram. Daar lees je ook wat je moet doen om jouw moeder in het zonnetje te zetten!

Moederdag De Ruijter
Bron: De Ruijter

Zo maak je het bananenbrood met De Ruijter Chocoladehagel Puur

Nadat je de oven hebt voorverwarmd op 160°C, bekleed je het cakeblik – helemaal leuk als je deze in hartvorm hebt! – met bakpapier.

Meng daarna de bloem met het bakpoeder en het zout. In een andere kom mix je het ei, de suiker en de olie goed door elkaar alvorens het bij de droge ingrediënten te voegen.

Mix alles samen tot het een dik, egaal beslag is. Voeg de (karne)melk en geprakte bananen toe en mix opnieuw. Tijd voor de goodies: als alles goed is gemengd, voeg je 65 gram De Ruijter Chocoladehagel Puur bij en roer je het beslag nog een keer goed door.

Giet het beslag nu in de bakvorm en snijd de banaan die je hebt bewaard in de lengte door de helft. Leg beide helften op het beslag en druk ze een beetje aan. Als het goed is, is de oven inmiddels warm en kun je het cakeblik erin zetten.

Bak het bananenbrood in zo’n 60 tot 75 minuten goudbruin. Check even of het goed gaar is door met een satéprikker in het brood te prikken: die moet er droog uitkomen.

Als het brood is afgekoeld, is het tijd voor de finishing touch: CHOCOLADE! Bestrooi het bananenbrood met De Ruijter Chocoladehagel Puur en klaar is Kees! En nu niet stiekem zelf opeten, hè…

In samenwerking met De Ruijter

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Bananenbrood met hagelslag: een vertrouwd lekkere verrassing op Moederdag
Sluiten