Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 dec 2021

Pasteitjes, varkenshaas en wentelteefjes: een luxe én betaalbaar kerstmenu

Prijswinnende wijnen, malse rollades, feestelijke desserts: in december zijn de winkelrekken bij ALDI gevuld met de mooiste producten voor de feestdagen. Daar kun je bijvoorbeeld dit chique kerstmenu mee bereiden, bestaande uit bladerdeegpasteitjes met pompoen en pecan, varkenshaas in pistachekorst en wentelteefjes gemaakt van luxe stol.

En zo laat ALDI zien dat je ook voor verrassend lage prijzen een mooi kerstmenu op tafel kunt zetten. Lekker!

Drie gerechten uit het kerstmenu van ALDI
Bron: Ramon Swaab

Voorgerecht

Vega pasteitjes met paddenstoelen, pecan en pompoen

Verwarm de oven voor tot 165 °C. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotten 5 minuten tot ze beginnen te zweten.

Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.

Schep de kastanjechampignons en de pompoenblokjes erdoor en kook de ragout ca. 8 minuten op heel laag vuur. Roer regelmatig om en kruid af met zout en peper.

Snijd de dekseltjes van de pasteibakjes los en verwarm de pasteibakjes met de dekseltjes in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de helft van de pecannoten door de ragout en verwarm nog 1 minuut. Zet de vega pasteitjes op de borden en schep de ragout erin. Garneer met de achtergehouden pecannoten. Leg de dekseltjes erop en serveer.

Vega pasteitjes uit het kerstmenu van ALDI
Bron: Ramon Swaab

Hoofdgerecht

Varkenshaas met pistachekorst en mediterrane gegrilde groenten

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Maal de pistachenoten met de knoflook, mosterd en basilicum fijn in een keukenmachine. Stort dit mengsel uit op een vel bakpapier.

Rol de varkenshaasjes door het pistachemengsel en druk goed aan.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de varkenshaasjes hierop. Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Intussen maak je de mediterrane gegrilde groenten. Verhit daarvoor een grillpan op hoog vuur en laat gedurende een paar minuten goed warm worden. Bak de courgettelinten en de plakjes aubergine aan beide kanten in de grillpan tot ze bruine strepen krijgen. Haal de gegrilde groenten uit de pan, doe ze in een serveerkom en roer de zongedroogde tomaatjes erdoor.

Serveer de feestelijke varkenshaasjes met de mediterrane gegrilde groenten en maak af met wat blaadjes verse basilicum.

Vakrneshaasje met pistachekorst uit het kerstmenu van ALDI
Bron: Ramon Swaab

Dessert

Wentelteefjes van kerststol met fruit en kaneelroom

Begin met de kaneelroom. Doe daarvoor de slagroom met een snuf gemalen kaneel in een mengkom en klop luchtig.

Klop het ei los met een vork, roer door de melk en haal de plakken kerststol door het eimengsel.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en schik de plakken kerststol in de pan. Bak ongeveer 3 minuten per kant of tot de kerststol-wentelteefjes mooi goudbruin kleuren.

Serveer elke plak kerststol met een beetje van de kaneelroom en maak af met de frambozen en de plakjes banaan.

Wentelteefjes van luxestol uit het kerstmenu van ALDI
Bron: Ramon Swaab

Geniet van je luxe en betaalbare ALDI kerstmenu! Speciaal voor de decembermaand heeft ALDI een aantal heerlijke feestrecepten online gezet. Je vindt ze hier.

In samenwerking met Aldi

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Pasteitjes, varkenshaas en wentelteefjes: een luxe én betaalbaar kerstmenu
Sluiten