Redactie
Redactie Advertorial in archief 27 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… de Philips Avance XL Airfryer

Het was ooit een hype, maar bleek een blijvertje: apparaten waarmee je kunt frituren met lucht – zonder vet dus. Geen vette lucht in de keuken, geen gedoe met schoonmaken, geen vet om te vervangen… maar wél krokante friet en andere snacks.

Philips had al een aantal Airfryers in het assortiment, maar heeft deze onlangs vernieuwd. Culy testte de Philips Avance XL Airfryer en was aangenaam verrast: bakken, grillen en frituren met tot wel 80 procent minder vet gaat eigenlijk… vet simpel.

Het nieuwe apparaat kan tot wel 1,2 kg eten aan. Je hoeft dus niet portie voor portie te ‘frituren’, maar kan meteen aan de slag. En, pluspuntje: dit nieuwe model heeft een handige touchscreen-bediening om de temperatuur en bereidingstijd in te stellen. En dat gaat net zo eenvoudig als tikken op het scherm van je iPhone.

Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo’n Airfryer? Nou, dit apparaat is uitgerust met een zogenaamde rapid air-technologie die snel-circulerende hete lucht combineert met een grill. Zo kun je gezonder gefrituurd eten met tot wel 80 procent minder vet.

Frietjes zijn natuurlijk het eerste waar je aan denkt om in zo’n Airfryer te maken, maar je kunt er meer in klaarmaken. Je kunt met dit apparaat namelijk frituren, grillen, gratineren, braden, karamelliseren en bakken. Dus ook een kip of een cake! Je kunt de temperatuur instellen van 60 tot 200 graden, en volgens Philips worden gerechten zelfs gelijkmatiger gaar dan in een conventionele oven. 

Je zet de timer aan en wacht op het waarschuwingssignaal. De meeste snacks en bijvoorbeeld frietjes hebben niet lang nodig, zo’n tien minuutjes of minder. Wil je tussendoor even je eten checken, geen probleem: je kunt op elk moment het kookproces eventjes onderbreken.

Frietjes zo uit de diepvries, of lekker zelfgemaakt, in ruim 10 minuutjes klaar. Lekker knapperig en goudbruin, maar zónder olie.

Waar wij vooral door verrast werden, is dat de Airfryer in drie minuten opgewarmd is. Dat is echt heel snel. En nog fijner: de onderdelen (met anti-aanbaklaag) kunnen in de afwasmachine!

Conclusie

Inmiddels is de Philips Avance XL Airfryer een blijvertje op de Culy-redactie. Daar zijn onze collega’s vooral op de vrijdag-middag-borrel blij mee: krokante frietjes, snacks en méér! Het opwarmen gaat supersnel, het apparaat is handig in gebruik en wat eruit komt is mooi gegaard én knapperig, en da’s echt bijzonder met weinig tot geen olie.

De Philips Avance XL Airfryer HD9240 is verkrijgbaar in Nederland in zwart en wit voor een adviesprijs van € 274,99. Voor meer informatie check philips.nl/airfryer

IMG_7714IMG_7716

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy ontdekt… de Philips Avance XL Airfryer
Sluiten