Redactie
Redactie Dessertrecepten 19 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zoete zaterdag: citroen-maanzaadcake

Ter ere van het nieuwe boek van Rutger van den Broek, Bakbijbel, staan de komende zaterdagen in het teken van Zoete Zaterdag. Elke week een heerlijk zoet recept! Met vandaag: een citroen-maanzaadcake.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Doe de boter, suiker, citroenrasp en het zout in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix intussen door.

Spatel vervolgens de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag en als laatste de karnemelk en het maanzaad. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.

Mix het citroensap met de poedersuiker tot een vloeibaar glazuur. Zodra de cake uit de oven komt, prik je hem meerdere keren in met een satéprikker, zodat het glazuur er goed in kan trekken. Giet lepel voor lepel het glazuur over de warme cake tot alle glazuur op is. Laat de cake verder afkoelen en snijd deze in 16 vierkantjes.

Over het boek

Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99. Tip: elke week geeft Rutger een exemplaar van zijn Bakbijbel weg via facebook.com/rutgerbakt.

Beeld: Harold Pereira

Gek op bakken?

Kijk dan ook eens naar dit heerlijke cakerecept.

lekkere cake recepten makkelijke cake recepten recepten voor cake

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.