Redactie
Redactie Diner 13 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Zoete aardappel latkes uit het Forest Feast kookboek

Deze zoete aardappel latkes uit het Forest Feast kookboek zijn rijk van smaak, superknapperig en in een mum van tijd gemaakt.

Sowieso zijn we onwijs fan van dit boek, gemaakt door Forest Feast-blogger en fotografe Erin Gleeson. Het is een prachtig boek met schitterende fotografie en illustraties van de schrijfster zelf. Alle recepten zijn supersimpel en op een spontane manier stap voor stap uitgelegd. En allemaal heerlijk vegetarisch!

Rasp 2 zoete aardappels (ik schil ze niet). Vermeng met 4 losgeklopte eieren, 1 fijngehakte teen knoflook, 1 eetlepel paneermeel en zout & peper.

Bak steeds 3 bergjes van 3 eetlepels mengsel in royaal olijfolie goudbruin, circa 3 minuten aan elke kant op halfhoog vuur. Schep ze eruit & laat op keukenpapier uitlekken.

Serveer met een dot Griekse yoghurt & bestrooi met ringetjes bosui.

* Noot van de redactie: we hebben dit recept getest en gemerkt dat 3 minuten bakken per kant toch echt te kort is. Denk eerder aan 6 tot 8 minuutjes per kant (natuurlijk afhankelijk van de dikte van je latkes).

Het Forest Feast kookboek is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 24,95.

Onze versie van deze zoete aardappel latkes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.