Redactie
Redactie Diner 25 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je supersnelle tomatensoep

Zin in tomatensoep, maar heb je weinig tijd? Zo maak je een hele snelle en makkelijke tomatensoep! En nee, hier hoef je dus geen tomaten voor te ontvellen. Gemak dient de mens. Oh, en als je nog iets lekkers zoekt om bij de soep te serveren, probeer ‘s dit Ierse sodabrood dat je gewoon maakt in een pan (mét bruine whiskeyboter). Makkelijker kunnen we het je niet maken.

Zin in een andere makkelijke soep? Bekijk al onze soep-recepten.

tomatensoep in een kom

Makkelijke tomatensoep

Verhit in een grote soeppan wat olijfolie en bak daarin op medium vuur de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui in een paar minuutjes aan. Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Zet daarna het vuur laag en laat alles zo’n 5 minuutjes inkoken.

Haal de soep van het vuur en voeg een scheutje rode wijnazijn toe. Wil je de tomatensoep nog gladder hebben, zet er dan even de staafmixer in. Lekker om te serveren met wat verse groene kruiden en getoast brood. Geniet ervan!

Met deze toppings maak je van elke soep een feestje

Meer makkelijke soep-recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.