Redactie
Redactie Recepten 18 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je easy peasy (gezonde) chocolade bonbons met de kids

Op Culy Food Festival werden er een weekend lang geweldige Easy Peasy kids kookworkshops gegeven door Bluebelle Foodworks in samenwerking met Famme.nl.

In die workshop werden er onder andere gezonde paaseitjes gemaakt, en vandaag delen we dit recept met jullie. Deze paaseitjes zijn namelijk het hele jaar door lekker te maken met de kids: dan noem je ze gewoon chocolade bonbons!

Pak 4 grote dadels en prak ze met een vork fijn op een bordje. Kies 3 eetlepels noten, pitjes of zaden die je in je eitje wilt doen.

Meng 2 eetlepels rauwe cacaopoeder, 2 eetlepels notenpasta en 2 eetlepels gesmolten kokosolie in een keukenmachine of hakmolen. Dit moet mama doen!

Maak van deze chocolademassa met je handen paaseitjes (of bonbons) en leg deze op een plankje en zet dit 20 minuutjes in de koelkast.

Scheur of knip folie in vierkante velletjes. Als de eitjes hard zijn geworden, haal je ze uit de koelkast. Je kunt nu je eitjes in de folie verpakken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.