Redactie
Redactie Diner 6 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Zelfgemaakte selderijsalade

Deze selderijsalade is heerlijk voor op brood, een toastje of gewoon zo. Dit recept is afkomstig van Uit Pauline’s Keuken

Schil de knolselderij. Ik geef toe het is even een klusje, want deze knol heeft vaak gekke bruine plekken. Die moet je even verwijderen.

Nu kun je drie dingen doen: als je geluk hebt, snij je de knolselderij in stukken en haal je ze even door de grove rasp van de foodprocessor. Anders kun je ze met de mandoline in dunne reepjes schaven. Of als je geen van beiden in huis hebt, dan is snijden met een mes natuurlijk ook een optie..

Doe de knolselderij rasp of reepjes in een kom. Voeg de mayonaise, Griekse yoghurt en het citroensap toe. Meng de selderijsalade goed en breng op smaak met peper en zout. Snijd de appeltjes in kleine stukjes en voeg deze samen met de rozijnen en de pecannoten bij de salade.

Even roeren en je selderijsalade is klaar. Bewaar de salade twee à drie dagen afgedekt in de koelkast.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.