Redactie
Redactie Diner 21 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is absoluut niet moeilijk, maar je moet er wel eventjes de tijd voor nemen en goede benodigdheden gebruiken. En dan… is het eigenlijk een fluitje van een cent!

Zeef de bloem met een mespunt zout in een kom. Stort de bloem op het aanrecht, maak een bergje met in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren.

Meng gelijkmatig steeds wat meer van de bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Schep de rest van de bloem erdoor. Kneed het deeg met de palm van je handen ongeveer 10 à 15 minuten. Het deeg is klaar wanneer het elastisch en tegelijk vrij stevig aanvoelt.

Voeg, als het deeg te zacht is, nog wat bloem toe, als het deeg te droog aanvoelt, een klein beetje water. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

Een handig filmpje:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.