Redactie
Redactie Diner 23 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Zelf de allerlekkerste croutons maken

Croutons maken elke salade beter, dus waarom zou je ze niet zelf maken?! Strooi ze over een verrukkelijke Ceaser salade of door een heerlijke Italiaanse panzanella (broodsalade), puur genieten!

De sleutel tot succes bij het maken van croutons is het gebruiken van oud brood. Vers brood bevat (te) veel vocht waardoor ze minder snel droog worden. Verwarm je oven voor op 130 graden en snijd een brood of broodsnedes in de vorm van croutons. Leg ze op een bakplaat en bak minstens 10 minuutjes of totdat ze volledig zijn uitgedroogd.

Heb je toch vers brood gebruikt? Draai dan na 15 minuten de oven uit en laat ze er de rest van de dag of nacht in liggen.

Geef je croutons extra smaak door ze te besprenkelen met olijfolie, je favoriete kruid of bak stukjes knoflook mee.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.