Redactie
Redactie Diner 18 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Winters bijgerecht: coleslaw met rode kool en spruitjes

Een lekkere coleslaw, maar dan met rode kool en spruitjes. Heerlijk winters en ideaal als bijgerecht.

*Tip: je kunt deze salade maximaal een dag van tevoren maken. Bewaar je hem langer? Dan ontstaat de kans op verkleuring. De smaak blijft echter nog drie à vier dagen goed. 

Bij dit recept is het handig als je een keukenmachine hebt met een rasp erbij, zodat je alles heel gemakkelijk fijn kunt snijden. Heb je die niet? Dan volstaat een scherp koksmes ook (duurt wel iets langer) of kun je de kool en wortel fijngesneden bij de super halen.

Maak de spruitjes schoon: snijd met een klein mesje de kontjes eraf en ontdoe van de buitenste blaadjes. Snijd fijn of ontdoe van de kern zodat ze vanzelf uit elkaar vallen.

Schil de winterwortel en snijd het kontje eraf. Rasp op een grove rasp en meng met de spruitjes, rode en witte kool. Doe er vervolgens twee eetlepels mayonaise bij. Meng goed en laat even staan. Voeg eventueel meer mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout, en optioneel de rozijntjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.