Redactie
Redactie Recepten 10 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Verrassend vegetarisch: bloemkoolrisotto

Een heerlijk nieuw boek van de Berlijnse foodfotografen Susann Probst en Yannic Schon: Bieslook & Polenta. In dit boek vind je heerlijke vegetarische gerechten en prachtige fotografie.

Wij mogen alvast een lekker recept met je delen voor een vega bloemkoolrisotto. Omdat de bloemkool op twee verschillende manieren wordt bereid, ontstaan er twee compleet verschillende smaken en texturen.

Het recept

Snijd de roosjes van de bloemkool (de stronk kun je bijvoorbeeld
voor groentebouillon gebruiken). Snijd of schaaf de roosjes in dunne plakjes. Hak vier vijfde van de plakjes bloemkool met de hand of in de keukenmachine fijn tot ze zo klein zijn als rijstkorrels. Snijd de lente-ui in ringen. Pel de ui en knoflook en hak fijn.

Verhit 1 theelepel kokosolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur. Voeg de stukjes bloemkool toe en bak
kort mee. Blus af met witte wijn en voeg de helft van de bouillon, de kokosmelk en de lente-ui toe. Laat de bloemkoolrisotto zonder deksel circa 10 minuten op middelhoog vuur koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Af en toe doorroeren.

Doe de rest van de bouillon en kokosmelk erbij en laat de bloemkool nog circa 10 minuten koken totdat er een risottoachtige textuur ontstaat.

Hak intussen de kerrieblaadjes in kleine stukjes. Verhit de rest van de kokosolie in een pan. Rooster hierin de overgebleven bloemkoolplakjes met de mosterdzaadjes en kerrieblaadjes tot ze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper. Breng de risotto nogmaals op smaak met kruiden en serveer gegarneerd met de geroosterde bloemkool.

Afbeelding van bloemkoolrisotto voor weekmenu
Bieslook & Polenta

Bieslook & Polenta ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.