Redactie
Redactie Recepten 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Vegan chocolademousse (zonder slagroom of eieren)

Een lekker recept van Koken met kennis: vegan chocolademousse, zonder slagroom of eieren. Ideaal als je veganistisch eet of intolerant bent voor eieren of zuivel. Check ook de fijne video hierboven!

Breng het sinaasappelsap tegen de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Giet het warme sap op de chocola, roer tot de chocola is opgelost en meng de likeur erdoor.

Plaats de kom in een bak met ijswater en mix het mengsel met een elektrische mixer tot de dikte van lobbig geslagen room. Mix niet te lang want dan wordt de mousse stijf en korrelig . Doe de mousse in bakjes en bewaar op kamertemperatuur tot serveren (in de koelkast wordt de mousse namelijk té stevig).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.