Redactie
Redactie Lunch 13 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Tortilla met Azuki bonen

Deze bijzondere tortilla met Azuki bonen komt van de heerlijke site Beginspiration.

Giet de zwarte (of Azuki) bonen af, was ze onder de kraan en laat even uitlekken. Doe ze daarna in een kom, voeg hierbij de gesneden tomaat, koriander en bosui. Ik hou van pittig, dus doe er veel tabasco bij, maar doe dit naar eigen smaak. Er mag ook wat peper en zout bij. Roer goed door!

Leg nu een torilla op een plank, bestrooi de ene helft met kaas (ongeveer 1 cm van de rand vrijhouden) en schep daar boven op wat van het bonen mengsel.  Doe er nog een klein beetje kaas boven op en vouw de tortilla dubbel. Druk goed aan en dan mag het in de (gril) pan gebakken worden voor ongeveer 2 min aan elke kant. Enjoy!

Ps. Ja, dit is natuurlijk het lekkerste met een snelle en romige quacamole. Maarja, dat was ik even vergeten toen ik in de supermarkt stond.. Hoe maak je het?  Avocado in blokjes, koriander fijnsnijden, limoensap, rood pepertje (fijn gesneden), zout/peper en stampen/prakken maar met een vork! 5 minuten werk, en heeerlijk voor erbij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.