Summer rolls met garnalen van Chrissy Teigen

Chrissy Teigen is niet alleen model, tv-personality én vrouw van John Legend, maar kan ook een aardig mopje koken. Haar eerste kookboek, Cravings, werd direct een New York Times bestseller. En nu is -ie er in het Nederlands! Wij mogen een lekker recept uit dit boek delen: voor summer rolls met garnalen.

Was de slabladeren en dep ze droog. Haal de middelste bladnerven eruit en gooi die weg. Snijd de rest van het blad in rechthoekjes van 7,5 x 2,5 cm. Je moet 16 stukjes overhouden.

Vul een steelpan van 4 liter tot de helft met water, voeg er flink wat zout aan toe en breng het op hoog vuur aan de kook. Leg de garnalen erin en kook ze circa 2 minuten tot ze net gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Schep de garnalen er met een schuimspaan uit, spoel ze onder koud water en laat ze drogen op keukenpapier. Snijd de staartjes eraf en snijd ze overlangs doormidden.

Laat de rijstnoedels in de pan met nog heet water circa 10 minuten zacht worden. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Maak een groot werkvlak vrij en zet kommetjes neer met de sla, garnalen, rijstnoedels, het basilicum, de wortel, avocado en munt.

Vul een schone koekenpan met warm water om de rijstvellen in te weken (vul het af en toe aan met warm water om de temperatuur constant te houden).

Leg een vochtige schone theedoek op het werkvlak. Laat één rijstvel per keer in de koekenpan met warm water glijden tot het zacht wordt maar nog niet helemaal doorschijnend. Haal het vel uit het water en leg het op de vochtige theedoek (de vellen worden nog zachter tot ze een beetje plakkerig en chewy zijn).

Leg om met het rollen te beginnen 1 grote of 2 kleine basilicumblaadjes op de middellijn op circa 5 cm van de rand van het vel.
Leg er 2 slablaadjes op en leg daarop 2 eetlepels rijstnoedels, een beetje wortel, een avocadoplakje en 2 garnaalhelften. Leg er tot slot 1 grote of 2 kleine muntblaadjes op. Trek de onderkant van het vel voorzichtig over de vulling en vouw daarna de zijkanten naar binnen, alsof je een pakketje maakt.

Rol de loempia strak op en leg hem op een bord dat met een vochtig stuk keukenpapier is bekleed. Leg daarop weer een vochtig stuk keukenpapier en herhaal dit met de rest van de rijstvellen en ingrediënten. Serveer de summer rolls meteen met de Thaise zoete chilisaus en hoisinsaus.

summer-rolls-met-garnalen-pagina-126

Cravings van Chrissy Teigen is nu te koop voor € 24,99.

Voor 8 rolls:

  • 4-6 slabladeren
  • Zout
  • 8 middelgrote garnalen, gepeld
  • 30 gram fijne Aziatische rijstnoedels (mihoen)
  • 8 grote of 16 kleine basilicumblaadjes
  • 1 middelgrote wortel, in 8 cm lange juliennes gesneden
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 8 grote of 16 kleine muntblaadjes
  • 8 ronde (25 cm) rijstvellen
  • Thaise zoete chilisaus en hoisinsaus, voor erbij

Jouw recept op Culy.nl

Stuur je recept in