Redactie
Redactie Diner 22 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Spareribs met homemade barbecuesaus

Deze spareribs ‘Memphis style’ zijn echt megalekker, naar een recept van Rudolph van Veen. Je kunt de barbecuesaus natuurlijk ook kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is wel zo leuk!

Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met de vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel. Laat ze minimaal 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht 170 ºC). Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 cm water op de bakplaat.

Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in circa 2,5 uur gaar worden. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.

Voor de barbecuesaus:

Laat alle ingrediënten circa 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Verdun de saus eventueel met water. Verwijder de tijmtakjes.

Smoked Barbecue Pork Spare Ribs with Sauce

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.