Redactie
Redactie Diner 24 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Snelle zwarte-bonensoep

Deze zwarte bonensoep Mexican style maak je supersnel. Met dank aan deze blog voor het idee. Lekker!

In een grote soeppan bak je de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn. Roer de chilipoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en peper er doorheen. Roer de zwarte bonen en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat twee minuten doorkoken.

Haal een kopje van het mengsel eruit en pureer dit in een keukenmachine of blender. Voeg deze puree terug bij de soep. Voeg de mais toe en breng opnieuw aan de kook.

Roer goed, zet de deksel op de pan en laat op zacht vuur sudderen. Wil je de soep wat dunner, voeg dan wat kokend water toe en roer goed door.

Serveer eventueel met wat geraspte kaas en/of een lepel Griekse yoghurt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.