Redactie
Redactie Diner 27 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Sjieke blini’s met zalm & kaviaar

Dit recept voor aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar is bedacht en gemaakt door chefkok Marco Westmaas.

Schil de aardappels, snijd deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef. Wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel.

Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree. Klop het eiwit met een klein beetje zout op tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwitmassa. Doe het beslag in een spuitzak (het kan ook met een lepel).

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Snijd de zalm in dunne plakjes en leg twee plakjes zalm op de blini’s. Maak een quenelle van de crème fraiche met een warme theelepel. Voeg eventueel nog een toefje kaviaar op de crème fraiche toe.

Food-08-01

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.