Redactie
Redactie Recepten 1 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf sinaasappelcurd

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: zo maak je zelf sinaasappelcurd!

Doe het sinaasappelsap, het citroensap, de sinaasappelrasp, de eidooiers en de suiker in een steelpan en roer deze goed door elkaar. Zet de pan op laag vuur en verwarm het mengsel al roerend, tot het dikker begint te worden. Een curd is klaar bij ongeveer 80 ᵒC, de eidooiers zorgen dan voor een binding waardoor de curd dikker wordt.

Om te controleren of het goed is doop je een spatel in het mengsel en trek je er met je vinger een streep over; als de curd niet meer doorloopt, is deze goed. Het is heel belangrijk dat je het mengsel niet laat koken, dan krijg je stukje gestold ei en dat wil je niet.

Haal de sinaasappelcurd van het vuur als deze dik genoeg is en giet deze door een zeef. Roer de boter er doorheen en laat de sinaasappelcurd vervolgens afkoelen. Bewaar hem in de koelkast.

sinaasappelcurd
Foto’s: Erik Spronk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.