Schelvis met erwtjespuree en kruidenolie

Een heerlijk én makkelijk gercht van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann: schelvis met erwtjespuree.

Schil en was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng aan de kook in licht gezouten water.

Doe 2 el olijfolie in een kommetje en doe er de rasp en sap van de citroen bij, de peterselie en lente-ui. Hak de kappertjes grof en doe bij de rest. Doe 1 el olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de vis in (3 minuutjes aan elke kant). Kruid met peper en zout. Giet er net voor het serveren de kruidenolie bij en laat 15 seconden mee opwarmen. Haal van het vuur.

Als de aardappelen bijna gaar zijn mag je er de nog ingevroren erwtjes bijdoen en laat nog 3 minuten meekoken. Stamp de aardappelen en roer goed.

Verdeel de aardappelen en de vis over de borden en besprenkel met de warme kruidenolie. Serveer met eventueel preischeutjes, spinazie of broccoli.