Redactie
Redactie Lunch 21 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Sandwich met hummus, bacon en venkel van Anne&Max

Hét nieuwe broodje van Anne&Max is een sandwich met hummus, gebakken bacon, venkel, pompoenmarmelade, rucola en gezouten amandelen. Zo lekker! Je kunt ‘m natuurlijk bij Anne&Max eten, maar ook zelf thuis namaken.

Tip: pompoenmarmelade zelf thuis maken is wat lastig. Je kunt hem daarom goed vervangen door sinaasappelmarmelade, te koop bij elke supermarkt of goede delicatessenwinkel.

Bak wat bacon in de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Neem 2 sneetjes meergranen desembrood. Besmeer de ene snee met 1,5 eetlepel hummus en de andere dun met marmelade.

Doe de rucola in een bakje en maak het op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en 
zout.

Was de venkel goed onder stromend water. Snij of pluk het loof (de groene blaadjes) van de venkel en snij deze klein. Snij de venkel over de breedte door. Snijd de venkel met een kaasschaaf of mandoline in zeer dunne plakken. Besprenkel deze plakken met het sap van 1⁄2 citroen. Je gebruikt niet alles, de rest kun je lekker als bijgerecht eten of verwerken in een salade.

Leg de rucola en de dungesneden plakken venkel op de hummus. Beleg de sandwich verder met wat plakken vers gebakken bacon.

Maak de sandwich af met 1 theelepel fijngehakte gezouten amandelen en wat kleingesneden 
venkelloof.
 Zet de snee brood met marmelade schuin op de belegde snee brood.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.