Redactie
Redactie Recepten 13 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Rood fruit galette met bramen, aalbessen en frambozen van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: een rood fruit galette met bramen, aalbessen en frambozen.

“Het seizoen voor het rode fruit (aalbessen, frambozen, bramen) is weer begonnen. Perfect voor de zoete verwennerij. Galette is eenvoudig te maken en op z’n mooist wanneer het op een nonchalante manier gepresenteerd wordt. Lekker voor bij de thee of als dessert. Vergeet natuurlijk niet dat kloddertje slagroom…

Het recept

Meng in een keukenmachine (of met de hand) de bloem, suiker en zout. Voeg de boter toe en hak kort grof. Doe het mengsel in een grote kom en schenk er het koude water bij. Meng kort met de handen.

Strooi wat bloem uit op een werkblad en kneed het deeg hier twee keer kort op door. Wikkel het deeg in plastic folie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de suiker en de citroenrasp door de bloem. Strooi het mengsel over het fruit. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote cirkel (of meerdere kleine cirkels) van circa 2 mm dik en leg op de bakplaat.

Verdeel het fruit over de cirkels. Laat twee centimeter van de rand vrij. Vouw het deeg naar binnen en smeer de randen in met een losgeklopt ei. Strooi de suiker over de galettes.

Plaats de galettes eerst 20 min. in de vriezer en bak ze vervolgens in circa 40 minuten goudbruin in de oven.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.