Redactie
Redactie Diner 25 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je thuis Vlaamse garnaalkroketten

Wij zijn er dol op, echte Vlaamse garnalenkroketten. Of zoals de Vlamingen zeggen: garnaalkroketten. Vandaag: hét klassieke recept van de Vlaamse kust. Het ultieme vakantiegevoel in je eigen keuken!

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer geleidelijk de bouillon eronder tot een dik maar lopend deeg. Kruid met peper en zout. Meng de kaas eronder en voeg het anderhalve ei toe. Meng tot het deeg niet meer kleverig is. Neem de pot van het vuur en roer de room erin. Meng er daar- na voorzichtig de garnalen onder.

Rol het deeg uit tot 2 centimer. Zet het een nacht in de koelkast. Maak kroketten van het deeg en wentel die eerst in losgeklopt eiwit, daarna in paneermeel. Laat opnieuw enkele uren rusten.

Bak de kroketten twee minuten in heet frituurvet. Leg op een bord versierd met citroen en stukjes gefrituurde peterselie.

Tip: dit gerecht is heerlijk met een glas Rodenbach bier. Deze combinatie is een klassieker aan de kust.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.