Redactie
Redactie Diner 15 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Bakabana: de lekkerste bakbananen van Curaçao

Bakbananen: een lekker zoet en zacht bijgerecht. Ook wel de appelmoes van Curaçao genoemd, waar ze bakabana serveren bij veel hartige gerechten, zoals gebraden kip of runderstoof.

Dit recept is afkomstig uit het heerlijke kookboek ‘Mama Kookt’, vol recepten van culinaire mama’s over de hele wereld. Zie ook de website: www.kookboekmamakookt.nl.

Schil de banaan, snijd hem doormidden en snijd de helften overdwars in twee of drie plakken. Verhit de olie. Haal de plakken door het losgeklopte ei. Bak ze goudbruin in een bakpan. Bestrooi ze met poedersuiker en kaneelpoeder. Serveer ze op een verwarmd bord.

_WTB9684

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.