Redactie
Redactie Lunch 22 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Pittige Turkse dip

Acili ezme, of ook wel Pittige dip, is een meze uit Zuid-Oost Anatolië, meer specifiek uit Adana. Lokaal wordt het ook wel Adana Ezmesi genoemd. Dit gerecht bestaat hoofdzakelijk uit groenten en peperpuree.

Dit recept komt van de heerlijke Turkse culinaire site TurkseKok.nl.

turkse dip acili ezme

Zo maak je de Turkse dip

Snijd de tomaat, groene peper, ingemaakte peper, ui en peterselie fijn en doe in een schaal. Snijd de knoflook in stukjes, plet met de platte kant van een mes, hak dit fijn en voeg toe aan het mengsel. Meng in een ander schaaltje de olijfolie met de rode-peperpuree. Roer goed totdat de puree is opgelost in de olie.

Pers het sap van de citroen uit en giet bij het oliemengsel. Roer goed door en meng met de ingrediënten in de andere schaal. Voeg hier ook de zwarte peper, paprikavlokken en zout aan toe.

Kneed het mengsel goed met je handen en hak tweederde hiervan in een keukenmachine fijn. Meng met het de rest.

Serveer op een bord en dresseer met bijvoorbeeld granaatappelsiroop, citroenschijfjes, olijven, peterselie of een paar walnoten.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.