Redactie
Redactie Diner 6 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Pastasalade met kip, mango en frambozendressing

Na de goddelijke en gezonde pannenkoekjes hebben we weer een fijn receptje van Eva. Dit keer een pastasalade met zoete mango, heerlijke gerookte kip en een fijne zelfgemaakte frambozendressing.

Zet een pan met water en een snufje zout op. Voeg als het water eenmaal kookt de spelt pasta toe en laat in ongeveer vijf tot acht minuten koken tot de pasta “al dente” (beetgaar) is. Laat de pasta afkoelen onder de koude kraan.

Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in schuine plakjes, en de mozzarella en mango in stukjes. De pijnboompitten en het amandelschaafsel bak je samen even op in de pan tot het goed bruin is. Mix de pasta wanneer deze is afgekoeld met alle ingrediënten.

Meng met een garde of houten pollepel twee eetlepels citroensap met de azijn, honing en mosterd. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Proef weer en voeg eventueel naar smaak nog citroensap toe.

Meng de dressing met de salade. C’est tout, de salade is klaar.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.