Redactie
Redactie Diner 30 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Pasta met citroen, kip en basilicum

Deze simpele pasta met citroen, kip en basilicum is heerlijk voor een doordeweekse avond of een snel weekend diner. Geïnspireerd op een recept van Donna Hay.

simpele pasta met citroen en kip
Bron: Flickr

Zo maak je de simpele pasta met citroen

Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de verpakking. Laat uitlekken en doe terug in de warme pan.

Bak ondertussen de kip in een koekenpan met olijfolie, peper, knoflook en de gesnipperde ui.

Doe het citroensap, de olijfolie en Parmezaanse kaas in een kom en klop goed door elkaar.

Voeg deze vinaigrette toe aan de pasta en dresseer met de kip, basilicum, zout en peper op een bord (basilicum voeg je pas toe nét voor het serveren!). Voor een romiger effect, kun je aan de pan met kip ook wat kookroom toevoegen en deze in laten koken.

Vegetariër? Laat dan de kip weg of vervang door kipstuckjes van de Vegetarische Slager, seitan of eventueel champignons.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.