Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Nutella cinnamon rolls met witte chocolade

Alleen al bij het lezen van de titel kregen wij al trek! Jij ook? Het recept is afkomstig van de mooie blog A Cup of Life.

Voeg de melk en de boter bij elkaar in een magnetronbestendige schaal en verwarm dit één minuut. Roer door elkaar, verwarm 20 seconden en roer weer. Herhaal dit net zolang totdat de boter is gesmolten. Meng in een andere kom de bloem (ongeveer 400 gram, houd 80 gram apart) samen met de suiker en het zout.

Meng de gist door de melk met gesmolten boter, en voeg hierbij het droge mengsel samen met het ei.  Kneed met een mixer met deeghaken in vijf minuten tot een soepel deeg. Blijft het deeg erg plakkerig? Voeg dan in kleine beetjes bloem toe, totdat het deeg een mooie bal is en zichzelf van de randen ‘afduwt’. Bedek de bal met een vochtige theedoek en laat tien minuten rusten.

Bebloem je werkblad en een deegroller, en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 35 centimeter. Smeer de chocoladepasta gelijkmatig uit (verwarm de Nutella eventueel zodat het wat makkelijker smeert) en laat aan de rand een halve centimeter vrij. Strooi de kaneel over de pasta.

Nu begint het leuke, en spannende gedeelte: het rollen van het deeg. Begin aan de langste kant, rol het deeg strak op en druk de naad een beetje aan. Snijd de rol met een mes in twaalf evenredige stukken.

“Ik sneed deze rol voorheen altijd in stukken met een mes, en dit gaat prima! Maar, en dit klinkt heel gek, probeer dit eens met een elastiekje! Dan druk je de rol niet zo plat. Knip een elastiekje open en leg deze onder de rol op de plek waar je wilt snijden. Houd de uiteinden gekruist boven de rol en trek ze naar elkaar toe, totdat je de rol doormidden snijdt.”

rolls2

Plaats de Nutella cinnamon rolls in een ingevette schaal van 30 bij 40 centimeter. Bedek dit weer met een natte handdoek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm na het rijzen de oven voor op 175 graden en bak de Nutella Cinnamon rols 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Laat ze vijf minuten afkoelen en smelt ondertussen au bain-marie de witte chocolade. Giet de chocolade in een spuitzak en spuit dunne strepen op de bovenkant. Als het niet zo netjes hoeft, kun je ook (net als ik) met een lepel strepen trekken.

rolls3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.