Redactie
Redactie Koekjes 11 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Dit koekjesdeeg is bedoeld om op te eten

Het leukste van koekjes bakken blijft natuurlijk wel het opeten van de koekjes. En snoepen van het deeg natuurlijk! Soms is het deeg nog wel lekkerder dan de koekjes zelf, helaas is het niet goed voor je om teveel hier van te snoepen… 

Gelukkig is dit nu verleden tijd! Want wat dacht je van veilig op te eten koekjesdeeg? Nu kan je voortaan zoveel snoepen van het deeg als je wilt, want er zitten geen rauwe eieren in.

eetbaar koekjesdeeg in een kom

Zo maak je eetbaar koekjesdeeg

Mix (met een staande of handmixer) in een kom de boter en de suiker in ongeveer 3 minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg daarna de bloem en het vanille extract toe. Roer het door elkaar en voeg elke keer wanneer je een ingrediënt toevoegt een lepel water toe. Doe dit totdat het een dikkere massa is (en op koekjesdeeg lijkt!).

Tip: Ook lekker om met spekjes en fruit te dippen!

Koekjesdeeg invriezen: 5 handige tips om te onthouden

Deze koekjes-recepten wil je misschien ook proberen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.