Redactie
Redactie Recepten 15 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Maltesers taart

Een heerlijke chocoladetaart met een crunchy bite. Maltesers! Het recept is geïnspireerd op een gerecht van de blog Whatibakedthisweekend.blogspot.com.

Verwarm je oven voor op 180 graden en beboter twee springvormen met een doorsnee van 20 centimeter. Klop de boter en suiker samen tot je een luchtig mengsel hebt en voeg vervolgens één voor één de eieren al kloppend toe.

Voeg de bloem, cacao, Nesquikpoeder en melk toe. Verdeel het mengsel in twee delen en giet in de springvormen, bak de cakes in 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cakes 10 minuutjes afkoelen en haal ze uit de vorm om verder af te koelen. Smelt de boter, chocolade en Nesquikpoeder samen in de magnetron. Mix er de poedersuiker en melk door.

Maak de taart door de helft van het glazuur tussen de twee cakes te doen en de rest bovenop. Garneer met maltesers.

Bron: Shutterstock

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.