Redactie
Redactie Diner 27 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Nasi met satésaus en een omeletrolletje

Dit nasi basis recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag. En wie wordt er nou niet blij van nasi met satésaus en een omeletrolletje? 

Als we in Nederland nasi zeggen, bedoelen we meestal nasi goreng. Dat betekent immers ‘gebakken rijst’ (het woord nasi alleen betekent namelijk rijst).

Je kunt het rijstgerecht op honderden manieren maken en elke familie heeft weer een eigen favoriet recept. Maar als je op zoek bent naar een handig nasi basis recept, dan is dit recept waarschijnlijk precies wat je zoekt. Lekker met satésaus en een omeletrolletje, zoals we dat vaker zien in ons land.

Nasi basis recept
Culy.nl

Nasi basis recept

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Braad de kippenbouten met peper en zout in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Maak ondertussen de satésaus of warm (als je kant-en-klare saus gebruikt) vlak voor het serveren op.
  2. Verhit vervolgens een wok met wat olie en bak hierin de nasigroenten toe en roerbak drie minuten mee. Voeg de boemboe (bekijk de verpakking voor instructies) toe en roer dit goed door. Zet het vuur iets lager en laat nog drie minuten garen.
  3. Haal het kippenvlees voorzichtig met twee vorken los en verwijder de botjes. Voeg vervolgens de rijst en de kip toe aan de wok, zet het vuur wat hoger en meng de rijst met de groenten. Houd de nasi op laag vuur warm.
  4. Kluts de eieren in een kom met peper en zout. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en maak een omelet. Keer om en bak nog één minuut op middelhoog vuur. Laat afkoelen, rol de omelet op en snijd in vieren.
  5. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de omelet, de satésaus en wat kroepoek.

Meer recepten:

Nasi basis recept
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.