RECEPTEN

Klassieke guacamole maken

Klassieke guacamole maken

22 januari 2012

Guacamole is heerlijk om te maken en super bij nachochips, Mexicaanse gerechten, maar ook op toast of crostini’s. Het maken is een beetje een kliederwerkje, maar je gasten zullen je dankbaar zijn…

Er zijn overigens heel veel verschillende recepten voor guacamole: dit is het recept met tomaten en lekker veel ui & kruiden er doorheen.

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees heel fijn. Snijd ook het witte gedeelte van de bosui fijn, en het groene gedeelte in dunne ringetjes. Hak de koriander grof.

Pel de knoflook en pers deze door een knoflookpers. Voeg hier een eetlepel limoensap aan toe, samen met de tomaat, het wit van de bosui, driekwart van de koriander en de Mexicaanse kruiden aan toe en roer goed.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees (zonder schil) fijn met een vork. Roer er het tomatenmengsel door en breng verder op smaak met zout, limoensap, tabasco, koriander en eventueel wat zure room.

Snack
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up