Kip met chipotle & honing met mango-avocado salsa

Chrissy Teigen is niet alleen model, tv-personality én vrouw van John Legend, maar kan ook een aardig mopje koken. Haar eerste kookboek, Cravings, werd direct een New York Times bestseller. En nu is -ie er in het Nederlands! Wij mogen een lekker recept uit dit boek delen: voor kip met chipotle & honing.

Meng de chipotles, barbecuesaus, bruine suiker, whisky, knoflook en het limoensap in de blender of keukenmachine en maal alles circa 30 seconden tot een gladde saus.

Bestrooi de kip royaal met zout en peper en leg de stukken in een glazen ovenschaal of een grote hersluitbare plastic zak. Voeg 500 ml van de chipotlesaus toe om de kip mee te bedekken. Zet de kip zo minstens 2 uur tot maximaal 1 dag in de koelkast.

Verhit de oven tot 190 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Haal de stukken kip uit de marinade (ze moeten er nog wel lekker mee bedekt zijn) en leg ze in een enkele laag op de bakplaat. Zet ze circa 35 minuten in de oven tot ze bijna gaar zijn en de randjes geschroeid en knapperig worden.

Haal de stukken kip uit de oven, bestrijk ze met de overgebleven 125 ml chipotlesaus, besprenkel ze met de honing en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Hussel ondertussen de mango, avocado, ui, koriander, de schil en het sap van de limoen en zout en peper naar smaak in een kom. Serveer de kip met de salsa.

Tip: Je kunt de hoeveelheid saus verdubbelen als je wilt en dan de helft in een diepvrieszak invriezen, zodat je er altijd wat van klaar hebt liggen. Door de alcohol blijft hij zelfs in de diepvries schepbaar! Hij smaakt ook heerlijk gebakken met garnalen.

chipotlehoningkip-pagina-213

Cravings van Chrissy Teigen is nu te koop voor € 24,99.

Voor 4-8 personen:

Voor de chipotle-saus:

  • 200 gram chipotlepepers in adobosaus (online te koop)
  • 750 ml barbecuesaus
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels bourbon of whisky
  • 20 teentjes knoflook
  • Sap van 1 limoen

Voor de kip:

  • 4 grote kippendijen aan het bot en met het vel
  • 4 drumsticks aan het bot en met het vel
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 3-4 eetlepels honing

Voor de mangosalsa:

  • 1 grote, stevige mango, ontpit en in dobbelsteentjes
  • 1⁄2 stevige avocado, in dobbelsteentjes
  • 3 eetlepels rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels korianderblaadjes
  • De geraspte schil en het sap van 1⁄2 limoen
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Jouw recept op Culy.nl

Stuur je recept in