Redactie
Redactie Diner 28 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Jamie Oliver’s Aziatisch rundvlees met noodlesalade & gemberdressing

Dit heerlijke recept voor Aziatisch rundvlees met de beste noodlesalade & gemberdressing komt uit Jamie Oliver’s boek “Jamie in 15 Minuten”. Uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,95.

Let op: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, waterkoker met kokend water klaar en een grote koekenpan op hoog vuur.

Rooster de cashewnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes in de koekenpan, hussel ze regelmatig door elkaar tot ze goudbruin zijn, kieper ze in een kom, zet de pan terug en draai het vuur hoog • Doe de noodles met een snuf zout in een andere kom en giet er zo veel kokend water bij dat ze onder staan • Wrijf het vlees in met peper, zout en vijfkruidenpoeder, leg het met 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en keer elke minuut om tot hij naar wens is.

Roer in een andere kom de ingelegde gember, inclusief sap, het sap van 1 of 2 limoenen, de vis- en sojasaus, de sesamolie en de in ringetjes gesneden Spaanse peper door elkaar • Maak de sla schoon, trek de blaadjes los en scheur de grotere in stukjes en strooi ze op een grote plank • Rasp de schoongemaakte wortel er met de grove kant van een blokrasp naast • Halveer de radijsjes, hak de komkommer en de bovenste helft van het bosje koriander in grove stukjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes.

Leg alle groenten op het blad en strooi er de alfalfa en de geknipte tuinkers over • Laat de noodles uitlekken, spoel ze met koud water, laat ze nogmaals uitlekken en leg ze op en rond de salade op het blad • Laat het vlees als het naar wens gebakken is even op een snijplank rusten, snijd het in reepjes, leg ze op de salade en sprenkel er het sap dat nog op de plank ligt over • Strooi er de geroosterde noten, zaden en pitten over en serveer de dressing en eventueel resterende partjes limoen er apart bij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.