Redactie
Redactie Lunch 27 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Homemade sesamrepen

Dit recept is afkomstig van Irene van Gent, de vegetarische kok van Puur Tafelen.

Rooster de noten en zaden licht aan in een pan met antiaanbaklaag. Doe de suiker in een pan en laat smelten. Het smelten van suiker is altijd een beetje spannend, want het moet niet te donker worden.

Het duurt wel een tijdje voor je de kunst hiervan door hebt. Belangrijkste tips: wees geduldig, beweeg de pan, maar ga niet in de pan roeren, omdat de suiker zo heet is en aan de lepel blijft plakken.

Voeg de honing toe als de suiker helemaal gesmolten is. Meng door elkaar en voeg meteen daarna de zaden en muesli toe en meng dit tot alles goed door elkaar zit en er bijna geen beweging meer in het mengsel te krijgen is.

Smeer het totale mengsel dan uit op een stuk bakpapier en vorm er een plak van die ongeveer 5 mm dik is en een vierkante vorm heeft. Laat het even rusten en snijd het in stukken. Wacht hier niet te lang mee, dan is het te hard om nog te snijden.

Tip: Vervang de sesam eens helemaal door muesli!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.