Redactie
Redactie Recepten 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Homemade chocolade roomijsjes

Jaaaa: homemade chocolade roomijsjes. Die wil je maken!

Let op: Pel de bananen en vries ze minimaal 1,5 uur in voor gebruik. Voor dit gerecht heb je een staafmixer en 6 ijsvormpjes nodig.

Zet 50 ml sterke koffie. Hak de dadels fijn en meng deze samen met de bevroren bananen en de koffie in een kom. Pureer het mengsel met een staafmixer tot romig ijs. Vul de ijsvormpjes met het bananenijs en zet deze minimaal 1 uur terug in de vriezer.

Smelt ondertussen de pure chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met kokend water. Hak de noten fijn.

Haal vervolgens de ijsjes uit de vormpjes en doop deze in de gesmolten chocolade. Strooi tot slot de fijngehakte nootjes over de ijsjes.

Serveer de ijsjes direct als de chocolade gestold is of bewaar ze op een bakpapiertje in de vriezer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.