Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Klassiek met een twist: heerlijke appeltaart van Annemerel

Annemerel is niet alleen een toffe blogger om te volgen, ze is ook een begenadigd amateurkok! Haar heerlijke appeltaart is klassiek met een twist en heeft net dat beetje extra door de crumbletopping.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng voor de bodem alle ingredienten in een kom en kneed het deeg tot een soepel geheel. Dek het af en laat ongeveer een half uur in de koelkast staan.

Bak de stukjes appel kort in de koekenpan, voeg een klein beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Doe vervolgens de appels in een kom en mix ze met de appelcompote, kaneel en rozijnen.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het over de bodem en zijkant van een springvorm met een doorsnede van 26 cm. Leg de appelmix op het deeg in de springvorm.

Kneed de bloem, vanillesuiker en boter met de hand tot een kruimelig deeg. Voeg tot slot ook de basterdsuiker toe en meng dit met het kruimelige deeg, maar kneed het niet meer. Verdeel het kruimeldeeg over de taart.

Bak de taart in ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven en eetsmakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.