Redactie
Redactie Diner 29 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Heerlijk borrelhapje: bruschetta caprese uit de oven

Dit heerlijke recept is gemaakt door Francesca van FrancescaKookt.nl. Je kunt haar kennen van onze Culy & Kids artikelen! Deze bruschetta caprese uit de oven is een heerlijk hapje bij de borrel, terwijl je geniet van een glas wijn in het namiddag zonnetje.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de balsamico-azijn met de bruine suiker in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Laat het 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat het tot de helft is ingekookt en laat daarna iets afkoelen.

Meng de cherrytomaten in een bakje met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Ik gebruikte hiervoor gerookt zeezout, maar met gewoon zeezout kan dit natuurlijk ook. Neem een groot bakblik waar je aan de ene kant de broodjes in legt en aan de andere kant de gemarineerde tomaatjes. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en zet het bakblik in de oven. Zet deze 8-10 minuten in een oven van 225 graden totdat de broodjes geroosterd zijn en de tomaatjes net zacht zijn geworden (onder de grill kan natuurlijk ook, verkort dan de tijd). Keer de broodjes halverwege om. Haal het bakblik uit de oven en draai de temperatuur terug tot 200 graden.

Neem een ovenschaal waar alle ingredienten in kunnen. Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in dunne reepjes. Beleg de bodem met 4 bruschetta’s, beleg deze met 1/3 van de mozzarella, basilicum, tomaatjes en een snufje zout en peper. De volgende laag is met 3 bruschetta’s en 1/3 van de mozzarella, basilicum, tomaat en weer een snufje zout en peper. Maak een bovenste laag met de rest van de ingrediënten.

Zet het ovenschaaltje (voorzichtig, want je wilt niet dat je heerlijke caprese berg instort) 5 minuten in de oven zodat de mozzarella net gesmolten is. Besprenkel met de balsamicostroop naar smaak en serveer direct.

Check voor meer lekkere recepten Francescakookt.nl!

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.