Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Heel Holland Bakt-winnaar Rutger deelt met Culy zijn recept voor petit fours

Onlangs interviewden we Rutger, deelnemer van het fijne tv-programma Heel Holland Bakt. En hij won!! Rutger deelt nu graag zijn favoriete bakrecept speciaal voor jullie Culy-lezers. Hier zijn ze dan: Rutger’s petit fourtjes met seizoensfruit!

Maak eerst de banketbakkersroom. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Roer in een kom de maïzena, eidooier en overige suiker los en giet daar iets van de kokende melk door. Roer dit mengsel goed door. Doe vervolgens alles terug bij de melk in de pan, blijf goed roeren en laat ongeveer 1 minuut doorkoken. Doe de banketbakkersroom in een kom en dek af met folie zodat er geen vel op komt. Laat dit afkoelen.

Doe de ingrediënten voor het spijs in een keukenmachine en draai tot het net spuitbaar is, eventueel wat meer of minder ei toevoegen. Het moet vooral niet te vloeibaar worden. Maak ondertussen van de ingrediënten van het deeg een mooi deeg. Leg het deeg een uur in de koelkast.

Beboter een mini cupcaketray. Rol het deeg op een bebloemde werkbank uit tot 6 mm dikte. Steek er rondjes uit ter grootte van de bodem van de mini cupcakevormpjes en leg deze in de vorm. Doe de spijs in een spuitzak en spuit dopjes spijs in het midden van de plakjes deeg, zodat er een klein randje deeg aan de buitenkant zichtbaar blijft. Bak 16 minuten op 180 graden en keer de vorm gelijk om zodat de bodempjes eruit vallen. Laat afkoelen.

Klop de afgekoelde banketbakkersroom even los met een mixer en spuit met een glad spuitmondje mooie doppen banketbakkersroom op de bodempjes. Leg hier een vruchtje op en strooi er heel licht poedersuiker overheen.

Eet smakelijk!

heel-holland-bakt-1.622.415.s

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.