Redactie
Redactie Diner 26 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke basic risotto uit de oven

Risotto kan zo lekker zijn, maar dan mag je de pan niet uit het oog verliezen en moet je continu blijven roeren… Of toch niet? In het boek Simple Dinners van Donna Hay stuitten we namelijk op het idee om risotto in de oven te bereiden. En het werkt! 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snipper en fruit het uitje samen met de tijm in een scheutje olijfolie of klontje boter. Voeg wanneer het glazig begint te worden een gesnipperd teentje knoflook toe en bak een paar minuutjes mee.  Doe de rijst samen met de bouillon en het ui-mengsel in een ovenschaal van minstens 22 x 30 centimeter en roer goed.

Bedek met aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen (de folie reflecteert de hitte en blijft zo dus binnen in de schaal) en bak 40 minuten of totdat zo goed als alle bouillon is geabsorbeerd. Test of de rijst gaar genoeg is en is dit nog niet het geval? Voeg dan nog een scheutje warme bouillon toe en laat nog 5-10 minuutjes in de oven staan.

Roer wanneer de rijst goed is de resterende ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.