Redactie
Redactie Diner 9 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Geroosterd buikspek met honing en mosterd

Eva van de fijne blog Eva in the Kitchen maakte geroosterd buikspek in eigen oven. Een goddelijk lekker gerecht.

Verhit de oven tot 220 graden. Kerf de ‘vette’ (witte) zijde van het vlees met een heel scherp mes, zodat een ruitjespatroon ontstaat.

Breng 750 ml water aan de kook. Leg het vlees in een braadslee met de ingekerfde kant naar boven en overgiet het met het kokende water (dit maakt het buikspek extra krokant tijdens het bakken). Giet het water af, droog het vlees met keukenpapier (en droog ook de braadslee even).

Leg het vlees met de ingekerfde kant naar boven weer in de (droge) braadslee.

Meng de honing met de mosterd en wrijf het vlees er mee in. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven. Verlaag 45 minuten de temperatuur naar 150 graden . En rooster vervolgens nog 45 minuten extra (in totaal dus 1,5 uur).

Serveer met een lekkere aardappelpuree, frietjes van zoete aardappel of een frisse radicchio salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.