Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Indiase Bombay aardappeltjes met gebakken ei

Bombay aardappeltjes zijn een favoriet Indiaas bijgerecht. Deze kruidige gebakken aardappeltjes worden vaak geserveerd met een gebakken ei on top. Maar ze zijn ook de ideale vulling voor samosa’s.

Wat deze aardappeltjes zo lekker maakt, is de mix van Indiase specerijen. En daar kun je mee variëren zoals je wilt. Heb je bijvoorbeeld geen fenegriek in huis, laat die dan gewoon weg. Eet ze met een gebakken eitje of serveer ze als bijgerecht bij kip of een groentecurry.

bombay aardappeltjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bombay aardappeltjes met een gebakken ei

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Verwarm de olijfolie op hoog vuur in en pan met antiaanbaklaag. Bak de aardappeltjes vlug aan, zet dan het vuur lager en laat ze ongeveer 10 minuten bakken met een deksel op de pan. Ze zullen wat aanbakken, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Schud ook af en toe even met de pan om dit te voorkomen.

Voeg dan de specerijen toe, mix ze goed door de aardappels en laat nog 10 minuten verder garen. Als je denkt dat ze goed gaar zijn, haal je de deksel van de pan af en laat je ze nog even krokant bakken.

Strooi er een handje koriander overheen en bak eventueel een eitje dat je bovenop de aardappeltjes legt.

bombay aardappeltjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy