Redactie
Redactie Diner 13 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Koreaanse hartige pannenkoek met vis

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, een Koreaanse hartige pannenkoek met vis. Wat een smaken!

Snij de lente-ui in lengte en daarna in kleine stukjes. Hak de rode paprika in blokjes. Snij de jalapeño door midden en verwijder eventueel de zaadjes, snij er daarna plakjes van. Doe 120 gram bloem in een kom en voeg 240 ml koud water toe. Voeg een ei toe en een beetje zout, en meng dit alles tot een beslag.

Snij de St. Jakobsschelpen in plakjes. Snij de pijlstaartinktvisjes in stukjes van ongeveer 1×1 centimeter. Snij de gepelde garnalen in blokjes en voeg dit samen met de groenten aan het beslag toe. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een tot twee eetlepels plantaardige olie toe, laat dit warm worden.

Doe een aantal lepels van het beslag in de pan. Laat dit ongeveer 4 tot 5 minuten bakken alvorens je hem omdraait, laat hem weer 4-5 minuten bakken.

Snijd de pannenkoek in kwarten en serveer met een heerlijke dipsaus, wat gehakte koriander en chilipeper

Zo maak je de dipsaus:
Giet twee eetlepels sojasaus in een bakje, voeg hierbij ongeveer een theelepel rijstwijnazijn aan toe. Voeg een theelepel sesamzaadjes toe en meng alles door elkaar. Hak eventueel nog wat rode peper fijn en voeg dit ook aan het mengsel toe.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.