Redactie
Redactie Dessertrecepten 19 sep 2011
Leestijd: 1 minuut

De perfecte botercrème

Botercrème, de beste manier om een cupcake af te maken. Toch? Dit is ons favoriete basis recept.

Verwarm de suiker, het eiwit en de zout in een schaal die heet mag worden. Zet die schaal op een pan met licht kokend water. Meng het geheel totdat de suiker oplost in het mengsel en de (snoep) thermometer 120 graden bereikt.

Haal de schaal van het kokende water af en mix het beslag van langzaam naar snel toydat het een stijf en glimmend beslag is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Zet vervolgens de mixer zachter, voeg de boter in kleine stukjes toe. Mix het geheel na elk toegevoegd stukje boter. Mix de vanille erdoor. Ga nog even door met mixen, voor ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat de belletjes weg zijn.

Opspuiten met een spuitzak als je echt een ‘toef wilt’, of een paletmes voor een mooie ‘swirl’.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.