Redactie
Redactie Diner 24 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

De culy versie van De Kapsalon

De Kapsalon is inmiddels helemaal ingeburgerd in snackend Nederland. Maar kun je ook een culy variant maken? De blog Lekker & Simpel testte het uit – en met succes!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheut olijfolie in een wok, voeg de aardappels toe en zet de deksel op de pan. Bak de aardappeltjes op een zacht vuurtje in ongeveer 18 minuten zacht en bruin.

Snijd daarna de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de ui in ringen. Giet een scheutje olijfolie in een pan/wok en bak de courgette, paprika en ui op een zacht vuurtje. Bak ze ongeveer vier à vijf minuten totdat de ui een beetje zacht is geworden.

Breng ondertussen het gehakt op smaak met de shoarmakruiden. Als je de groenten voor ongeveer vijf minuten hebt gebakken, schep je deze in een bakje of op een bord en giet je een nieuw scheutje olijfolie in dezelfde pan. Bak nu het gehakt totdat het gaar is.

Als de aardappels klaar zijn schep je deze in een ovenschaal. Top met de groenten, dan het gebakken gehakt en daar overheen strooi je wat geraspte kaas. De ovenschotel kan nu voor tien minuten de oven in totdat de kaas gesmolten is. Als het klaar is serveer je het met wat gesneden ijsbergsla en knoflooksaus.

DSC_2305-1024x685DSC_2317-1024x685

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.